Etsi
  • Julia Parviainen

Häpeä omia hampaita kohtaan saa yllättävän monet välttelemään hymyilemistä ja erityisesti nauramista. Tutkimusten mukaan hampaiden ulkonäöllä on merkitystä ihmisen minäkuvalle. Terveeltä näyttävä suu, siistit hampaat ja hymy luovat positiivisen ensivaikutelman. Hampaiden ulkonäkövirheet ovat korjattavissa, osa jopa pienillä toimenpiteillä. Jos jokin kohta omissa hampaissa vaivaa, kannattaa käydä keskustelemassa asiasta hammaslääkärin kanssa.

Vaikka esteettinen hammashoito keskittyy etuhampaisiin, mutta silti koko hampaiston peruskunto pitää arvioida ja hoitaa ennen laajoja esteettisiä hoitoja. Taka-alueen huonokuntoiset tai puuttuvat hampaat muuttavat purentaa ja aiheuttavat muutoksia hampaiden asennossa ja kestävyydessä myös etualueella. Näin etualueen korjauksella saatu tulos voi jäädä lyhytaikaiseksi. Myös reiät tulee paikata ja hampaat puhdistaa perusteellisesti ennen esteettisiä hoitoja.

Onnellinen hymy tarjoaa hampaiden ulkonäköongelmiin monia ratkaisuja kuten näkymätöntä oikomista Invisalign menetelmällä, kruunuja sekä edistyksellistä hampaiden valkaisua.

Kokemuksemme perusteella voimme todeta, että pelkästään valkaisu ei aina tuota toivottua lopputulosta, hampaiden väriin vaikutta myös valon heijastuminen hampaan ja kiilteen pinnalle, jos hammasrivistö on vino se voi vaikuttaa siihen miltä hymy näyttää.

Hammasraudat ovat jenkkileffoissa synonyymi nörtille, luuserille tai molemmille, ja oikomiskojeiden käyttäminen aikuisiällä on monen näkökulmasta yhtä hyvä idea kuin prätkäjengiläisen potkaiseminen. Siksi liki huomaamattomat oikomismenetelmät, kuten Invisalign, ovat nykyisin valtavan suosittuja. Niissä hampaat oiotaan lähes näkymättömillä, irrotettavilla kiskoilla. On tärkeä muistaa, että purentavirheen korjaus ei paranna vain ulkonäköä: lihasperäiset päänsäryt, korvasärky ja leukanivelen kivut jäävät monella, kun purenta saadaan paikoilleen.

Jos et ole tyytyväinen nykyiseen hymyysi ja harkitset hymysi muodonmuutosta, kerro siitä meille. Järjestämme mielellämme konsultaatiokäynnin keskustellaksemme kanssasi vaihtoehdoista ja esitelläksemme hoitovaihtoehdot uuden ulkonäkösi luomiseen. Esteettinen hammashoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa, ja hän saa aina alustavan hoito- ja kustannussuunnitelman.


Tasapainoinen, vaaleahko hammasrivistö tekee parhaan vaikutuksen mutta kaunein hymy ulottuu silmiin asti ja saa kasvotkin säteilemään!5 katselukertaaKirjoita kommentti

Tavallisten hammastarkastusten yhteydessä otetaan usein ns. Bite-Wing -kuvat. Ne ovat pieniä, yksittäisistä hampaista otettuja röntgenkuvia, mutta kokemuksemme osoitti, että joskus bitewing-kuvien varassa tehdyt havainnot ovat rajoitettuja ja hampaiden ja leukojen sairauksia voivat jäädä huomaamatta. Suosittelemme tehdä säännöllisesti (esim. kerran vuodessa) röntgentutkimukset suun perustutkimuksen (hammastarkastuksen) lisäksi.

Röntgenkuvausmenetelmillä pystytään havaitsemaan hampaiden ja leukojen sairauksia, joita olisi ilman röntgenkuvausta erittäin vaikea havaita. Röntgenkuvilla havaittavia sairauksia ovat esimerkiksi hampaiden reikiintyminen eli karies, parodontiitti sekä hampaan juurten tulehdukset.

Panoraamatomografiakuvaa (PTG) käytetään paljon muun muassa viisaudenhammasoireiden sekä hammassärkyjen selvittämisessä.

KKTT-kuva soveltuu erityisen hyvin muun muassa hammasimplanttien sekä vaativan hampaan leikkauksellisen poiston suunnitteluun sekä hammas- ja leukatraumojen ja leukojen alueiden kystojen tutkimuksiin.

Onnellinen hymy käyttää kotimaisia nykyaikaisia Plandent kuvauslaitteita. (Suomalainen Plandent Oy on maan johtava hammasalan toimittaja).


18.5-18.6.2020 Onnellinen hymy tarjoaa röntgenkuvaukset tarjoushinnalla!

PTG-kuva 61 euroa (norm. hinta 81 euroa) ja KKTT-kuva 110 euroa (norm. hinta 150 euroa).


Varaa aika netissä www.onnellinenhymy.com tai soitamalla 044 242 70450 katselukertaaKirjoita kommentti
  • Julia Parviainen

Koronavirusepidemia (COVID-19) vaikuttaa hammaslääkärien työhön ja vastaanottojen toimintaan monella tavalla. Tilanne on uusi ja yllättävä, teemme tiiviisti yhteistyötä viranomaisten kanssa. Henkilökunnan hyvinvointi ja potilas- sekä työturvallisuus on tärkeä. Olemme kuitenkin terveydenhuollon ammattilaisia. Meillä on velvollisuus ja myös tahto auttaa potilaitamme. Onnellinen hymy on varautunut hoitamaan asiakkaita Työterveyslaitoksen suositusten ja ohjeiden mukaan. Ohjeen aiheina mm. potilasohjaus, suojautuminen, vastaanoton hygienia ja toimenpiteiden suorittaminen. Henkilökuntamme on osaava, analyyttinen ja rauhallinen. Jatkamme kiireetöntä hammashoitoa niin pitkään kun on mahdollista. Seuraamme tarkasti viranomaisohjeistusta ja olemme tiiviisti yhteydessä STM:ään.

Koronatilanne on Savonlinnassa vielä maltillinen. Suosittelemme kuitenkin yli 70-vuotiaille siirtämään ajanvarauksia, myös kaikkia vähänkään flunssaoireisia pyydetty siirtämään tai perumaan vastaanottoaikansa. Myös vastaanotoilla kontrolli on tässä kohtaa tiukka. Ennen hoitotoimenpiteitä potilas purskuttelee suun antiseptiliuoksella, mikä vaikuttaa bakteereihin sekä viruksiin. Hoitotoimenpideaikana käytetään kertakäyttöistä suojapäähineitä, ja tarvittaessa -takkia, hoidon jälkeen tehdään siivous. Kaikki jätteet, mitä syntyy hoidon aikana, pakataan erilliseen jätesäkkiin, joka viedään suoraan jäteastiaan. Kiireelliset hoidot toteutetaan myös viikonloppuina soittopyynnön ja sopimuksen perusteella. Kiireellisestä hoidosta on kyse silloin, kun potilaalla on turvotusta ja/tai kuumetta, joka johtuu hampaasta ja/tai kova, särkylääkkeeseen reagoimaton suun alueen kipu. Hammasvammat lukeutuvat myös kiireelliseen hoitoon.

0 katselukertaaKirjoita kommentti
  • Grey Vkontakte Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

2017 Savonlinna