top of page
Etsi
  • Writer's pictureJulia Parviainen

Terve suu on osa vastustuskykyä, myös koronan aikana

Koronavirusepidemia (COVID-19) vaikuttaa hammaslääkärien työhön ja vastaanottojen toimintaan monella tavalla. Tilanne on uusi ja yllättävä, teemme tiiviisti yhteistyötä viranomaisten kanssa. Henkilökunnan hyvinvointi ja potilas- sekä työturvallisuus on tärkeä. Olemme kuitenkin terveydenhuollon ammattilaisia. Meillä on velvollisuus ja myös tahto auttaa potilaitamme. Onnellinen hymy on varautunut hoitamaan asiakkaita Työterveyslaitoksen suositusten ja ohjeiden mukaan. Ohjeen aiheina mm. potilasohjaus, suojautuminen, vastaanoton hygienia ja toimenpiteiden suorittaminen. Henkilökuntamme on osaava, analyyttinen ja rauhallinen. Jatkamme kiireetöntä hammashoitoa niin pitkään kun on mahdollista. Seuraamme tarkasti viranomaisohjeistusta ja olemme tiiviisti yhteydessä STM:ään.

Koronatilanne on Savonlinnassa vielä maltillinen. Suosittelemme kuitenkin yli 70-vuotiaille siirtämään ajanvarauksia, myös kaikkia vähänkään flunssaoireisia pyydetty siirtämään tai perumaan vastaanottoaikansa. Myös vastaanotoilla kontrolli on tässä kohtaa tiukka. Ennen hoitotoimenpiteitä potilas purskuttelee suun antiseptiliuoksella, mikä vaikuttaa bakteereihin sekä viruksiin. Hoitotoimenpideaikana käytetään kertakäyttöistä suojapäähineitä, ja tarvittaessa -takkia, hoidon jälkeen tehdään siivous. Kaikki jätteet, mitä syntyy hoidon aikana, pakataan erilliseen jätesäkkiin, joka viedään suoraan jäteastiaan. Kiireelliset hoidot toteutetaan myös viikonloppuina soittopyynnön ja sopimuksen perusteella. Kiireellisestä hoidosta on kyse silloin, kun potilaalla on turvotusta ja/tai kuumetta, joka johtuu hampaasta ja/tai kova, särkylääkkeeseen reagoimaton suun alueen kipu. Hammasvammat lukeutuvat myös kiireelliseen hoitoon.

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Avoimet ovet tapahtuma 3.11.2023

Tervetuloa Onnellisen Hymyn Avoimet Ovet -tapahtumaan! Olemme iloisia ilmoittaessamme, että järjestämme avoimet ovet -tapahtuman kaikille kauneudesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Tule mukaan tut

Comments


bottom of page