PRP-hoito

PRP-hoitoa voi kuvata myös ns. luomuhoidoksi, koska hoito perustuu oman kehon tuottamiin biologisiin aineisiin. PRP-hoito sopii erityisen hyvin potilaille, jotka eivät tahdo turvautua synteettisiin täyteaineisiin. Toimenpiteessä käytetään potilaan omaa verta, minkä vuoksi allergiset reaktiot tai hylkimisoireet ovat äärimmäisen epätodennäköisiä.

PRP-hoidossa potilaan omasta verinäytteestä rikastettu verihiutaleplasma pistetään injektiona hoidettavalle alueelle. Käytännössä potilaalta otetaan pieni määrä verta, se laitetaan steriiliin koeputkeen, joka laitetaan tähän tarkoitettuun laitteeseen, jossa puna- ja valkosolut erotellaan verihiutaleista ja plasmasta (kirkas neste). Tämä plasma sisältää nyt normaalia korkeamman määrän verihiutaleita, ja tätä seosta kutsutaan verihiutalerikkaaksi plasmaksi (platelet rich plasma), josta käytetään lyhennettä PRP.

  • Nuorentamishoito. Plasma sisältää kasvutekijöitä, jotka stimuloivat ihoa uudistumaan voimakkaasti. Ihon kollageenituotannon kiihtyessä juonteet ja rypyt vähenevät ja iho kiinteytyy. Vaikutus alkaa muutaman viikon päästä hoidosta, ja tulokset säilyvät keskimäärin 1-2 vuotta

  • Hiustenlähtö. PRP-hoito on hyvä, proaktiivinen ratkaisu silloin, kun hiustenlähtö huolestuttaa. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista. Lisää tehoa toimenpiteeseen saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

  • Lievä nivelrikko, rasitus- ja urheiluvammat. PRP-hoitoa voidaan käyttää myös kipujen lieventämiseen, kuten urheilussa syntyneisiin vammoihin, vaikeiden kroonisten haavojen ja makuuhaavojen parantamiseen.

  • Implanttihoidossa. PRP-hoito käytetään myös hammasimplanttien ja muiden hammaskirurgisten toimenpiteiden yhteydessä paranemisen tehostamiseksi.

PRP-hoito tehoaa sarjahoitona. Hoitosarja koostuu kolmesta toimenpidekerrasta. Toimenpiteet tehdään 1–3 viikon välein. Sarjahoidon kulku ja hoitovälit suunnitellaan ensimmäisellä hoitokerralla potilaan tarpeiden mukaan.

Hoito on turvallinen ja leikkaushoitoa edullisempi.

Vaihtoehto kortisonihoidolle. Käyttämällä PRP-hoitoa voidaan usein välttää kortisonihoito ja sen mahdolliset sivuvaikutukset.

 

Lievää turvotusta, punoitusta tai mustelmia saattaa ilmestyä, mutta ne poistuvat 1-3 päivässä. PRP tehdään sinun omista soluista, joka käytännössä eliminoi mahdollisuudet negatiivisille sivuoireille