top of page

Esteettiset injektihoidot

PRP-hoitoa voi kuvata myös ns. luomuhoidoksi, koska hoito perustuu oman kehon tuottamiin biologisiin aineisiin. PRP-hoito sopii erityisen hyvin potilaille, jotka eivät tahdo turvautua synteettisiin täyteaineisiin. Toimenpiteessä käytetään potilaan omaa verta, minkä vuoksi allergiset reaktiot tai hylkimisoireet ovat äärimmäisen epätodennäköisiä. PRP-hoidossa potilaan omasta verinäytteestä rikastettu verihiutaleplasma pistetään injektiona hoidettavalle alueelle. 

  • Nuorentamishoito. Plasma sisältää kasvutekijöitä, jotka stimuloivat ihoa uudistumaan voimakkaasti. Ihon kollageenituotannon kiihtyessä juonteet ja rypyt vähenevät ja iho kiinteytyy. Vaikutus alkaa muutaman viikon päästä hoidosta, ja tulokset säilyvät keskimäärin 1-2 vuotta

  • Hiustenlähtö. PRP-hoito on hyvä, proaktiivinen ratkaisu silloin, kun hiustenlähtö huolestuttaa. Hoidon avulla uusien hiusten kasvamista saadaan stimuloiduksi jopa 80 prosentissa tapauksista. Lisää tehoa toimenpiteeseen saadaan rikastamalla plasma hyaluronihappogeelillä.

  • Lievä nivelrikko, rasitus- ja urheiluvammat. PRP-hoitoa voidaan käyttää myös kipujen lieventämiseen, kuten urheilussa syntyneisiin vammoihin, vaikeiden kroonisten haavojen ja makuuhaavojen parantamiseen.

  • Implanttihoidossa. PRP-hoito käytetään myös hammasimplanttien ja muiden hammaskirurgisten toimenpiteiden yhteydessä paranemisen tehostamiseksi.

PRP-hoito tehoaa sarjahoitona. Hoitosarja koostuu kolmesta toimenpidekerrasta. Toimenpiteet tehdään 1–3 viikon välein. Sarjahoidon kulku ja hoitovälit suunnitellaan ensimmäisellä hoitokerralla potilaan tarpeiden mukaan.

Hoito on turvallinen ja leikkaushoitoa edullisempi.

Vaihtoehto kortisonihoidolle. Käyttämällä PRP-hoitoa voidaan usein välttää kortisonihoito ja sen mahdolliset sivuvaikutukset. (Lievää turvotusta, punoitusta tai mustelmia saattaa ilmestyä, mutta ne poistuvat 1-3 päivässä. PRP tehdään sinun omista soluista, joka käytännössä eliminoi mahdollisuudet negatiivisille sivuoireille)

Botuliini (botoxi) on esteettisissä hoidossa laajasti käyttämä aine, jolla silotetaan kasvoja ja poistetaan vuosien aikana niille syntyneet poimut. Aine heikentää kasvojen lihasten supistusvoimaa ja siten silottaa iholla näkyvät uurteet. Botuliinihoito on nopea ja lähes kivuton toimenpide, lääke pistetään pienellä neulalla ihon läpi alla olevaan lihakseen. (Pistos voi aiheuttaa mustelmia).

Onnellisessa hymyssä botox-hoitoja käytetään muun muassa kasvojen yläosassa olevien ikääntymismuutosten hoitamiseen. Otsan vaakarypyt, silmien välinen sibeliusjuonne ja silmäkulmarypyt ovat tyypillisimpiä botuliinihoidon kohteita. Vaikutus näkyy 4-14 vuorokauden kuluttua pistoksesta, ja hoito voidaan turvallisesti uusia, kun aineen vaikutus on hävinnyt (alueesta riippuen 3-6 kuukauden kuluttua).

bottom of page