top of page

Implanttihoito

Digitaaliset tutkimusmenetelmät ovat yleistyneet yhä enemmän. Onnellinen hymy hammashoitola on ottanut jo askeleen tulevaisuuteen ja tarjoaa asiakkaille ainutlaatuisen implanti-menetelmän navigaatio-ohjatun kirurgian avulla.

Kaiken pohjana on KKTT eli kartiokeilatomografia. Tällä hetekellä Onnellinen hymy on ainoa hammashoitola Savonlinnassa joka omistaa KKTT-laitteen, jolla tehdään implanttihoitoa ohjatun kirurgian avulla. Ensimmäisellä käynnillä lääkäri kuvaa potilaan leuat KKTT-laitteen kautta ja ottaa optiset jäljennökset digiskannerilla, tietokone yhdistää kuvat ja suunnittelee implanttien paikat ja uuden hampaiston. Sitten ohjelman perusteella tietokone valmistaa muovikiskon tai ohjaimen, joka ohjaa implatin asentamista. Kisko mahdollistaa implantin asennuksen haasteellisiinkin paikkoihin, joihin asennus vapaalla kädellä voisi olla mahdotonta. 

Ensisijainen ja tärkein menetelmän etu on se, että menetelmän kautta on mahdollista asentaa implantteja ihanteellisesti potilaan anatomiset ominaisuukset huomioon ottaen, mikä on äärimmäisen tärkeää implantin jälkihoidon ja kestävyyden kannalta. Väliaikaiset keinohampaat valmistetaan etukäteen ja potilas saa väliaikaiset hampaat leikkauksen yhteydessä, eikä hänen täydy olla hampaattomana implantin luutumisen aikana. Muut ohjatun kirurgian ominaisuudet ovat kivun ja epämukavuuden minimisointi sekä hoidon keston lyhentäminen.

Hampaattomuus tuo ihmisille monenlaisia ongelmia, joihin tulisi puuttua hyvissä ajoin, Onnellinen hymy hammashoitolan tavoitteena on parantaa potilaiden elämänlaatua ja tarjota laaduksata ja mielyttävää hammashoitoa.

Implanttileikkaus on monille potilaille suuri muutos niin elämänlaatuun, ulkonäköön kuin itseluottamuksen kohentumiseen. Usein leikkaukseen liittyy paljon epäluuloa, leikkauksen tai kivun pelkoa, sekä suuri rahallinen kustannus. Silti implantin saaneet potilaat kokivat, että leikkaus oli paras päätös minkä he olivat tehneet, potilaiden kokemukset implanttihoidosta ovat erittäin hyviä ja potilaat ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

bottom of page